Nieuwe ouders

Geschiedenis – ons verhaal

In de jaren negentig werd gestart met de bouw van een nieuwe wijk – Amstelveen Westwijk –. Waar mensen en kinderen gaan wonen, moeten natuurlijk ook scholen komen. Eén daarvan was onze school, gestart op 1 september 1992 met ‘maar’ 68 leerlingen.

De keuze voor de naam De Triangel is als volgt: in Amstelveen hadden we reeds basisschool De Cirkel (een ronde vorm) en basisschool De Horizon (een rechte lijn). Deze twee figuren zijn aangevuld met een nieuwe vorm, namelijk basisschool De Triangel.  

Door de jaren heen is de school in leerlingaantal gegroeid en gegroeid. Door deze groei ontstond er ruimte tekort, waardoor er meerdere gebouwen in de omgeving bijgebouwd werden. Denk bijvoorbeeld aan het gebouw De Overloop (gelegen aan de Asserring), de Aanloop (op het grasveld op het schoolplein) en de Bovenloop (bij de Schweitzerlaan). In 2014 betrok de Karel Eykmanschool een nieuw gebouw in Westwijk-zuid: de brede school Karelrijk. Ook De Triangel heeft hier een onderkomen in gevonden met 10 lokalen (de dependance). 

Het hoofdgebouw van onze school is tijdens het schooljaar 2014-2015 verbouwd tot een prachtig modern gebouw. Het eerste schoolgebouw aan de Zeelandiahoeve, waar ooit 3 scholen in werden gehuisvest, is vanaf augustus 2015 volledig in gebruik door De Triangel.