Nieuwe ouders

Gezondheid

Bewegen

Gymles

Bij ons op school wordt er door gediplomeerde gymleerkrachten 2 keer per week gymles gegeven. De school heeft 2 speelzalen voor de groepen 1/2. Voor de groepen 3 t/m 8 is er een grote gymzaal beschikbaar op het hoofdgebouw. De groepen 6 & 8 kunnen ook gymles krijgen op onze dependance Karelrijk. 

Lees hier meer over wat wij bij ons op school verwachten van de kinderen tijdens de gymles. 

Ochtendpauze

Alle groepen gaan op een schooldag minimaal 1x naar buiten om te spelen. Denk daarbij aan steppen, tikkertje, voetballen, klimmen etc. Alleen bij heel slecht weer blijven ze binnen. 

Lunchpauze
Als uw kind overblijft gaan ze op overblijfdagen voor of na de lunch (afhankelijk van het rooster) een half uur buiten spelen. Alleen bij heel slecht weer blijven ze binnen. 

Voedingsvoorstel

Het tussendoortje (ochtendpauze)
Onze school wil bijdragen aan een gezonde leefstijl. Spelenderwijs laten wij de kinderen ontdekken waar ons eten vandaan komt. Ook leren ze over de invloed van voedsel op het lichaam. 

Elke dag geeft u uw kind een tussendoortje mee. Dit bestaat uit drinken en wat te eten. Wij zien graag dat de kinderen elke dag fruit en/of groente meebrengen naar school. Woensdag is bij ons fruitdag. Kunt u hier rekening mee houden? 

Drinken hoort ook bij het tussendoortje. Water is de beste dorstlesser. Wij willen u adviseren om uw kind als tussendoordrank een flesje met water mee te geven. Energie dranken, zoals AA-drank, en vruchtendranken, zoals Wicky en Taksi, bevatten veel suiker en kunnen klachten als rusteloosheid, concentratieproblemen en slaapproblemen veroorzaken. Iets dat wij in het onderwijs nu juist niet nodig hebben.

De lunch (middagpauze)
Een – gezonde – lunch bestaat bij uit boterhammen, met daarbij (eventueel) wat fruit of groente en drinken (bij voorkeur flesje water). Voor suggesties kunt u meer informatie vinden op www.voedingscentrum.nl.

Trakteren
Wij zetten leerlingen die jarig zijn flink in het zonnetje. Daar past een feestelijk moment bij met een traktatie. Wij willen het uitdelen van een
gezonde traktatie graag stimuleren. Op www.gezond-trakteren.nl staan allerlei voorbeelden van traktaties die lekker en niet té groot zijn. Chips en/of cadeautjes zien we liever niet als traktatie in de klas.

Wilt u meer weten over ons voedingsvoorstel, klik hier voor alle details.