Gym

Spel en lichaamsoefening nemen een belangrijke plaats in op onze school. Bewegen is van fundamentele betekenis voor de totale ontwikkeling van de mens. Bewegen is van belang voor een goede gezondheid. Op onze school vinden wij gymnastiek enorm belangrijk. Praktisch wordt dit vak als volgt ingevuld.

De kinderen van groep 1/2 gymmen 2 tot 3 keer per week in de speelzaal. Voor elke kind van groep 1/2 hangt een gymtas aan de kapstok waarin u voor uw kind een paar passende en eenvoudig aan te trekken gymschoenen (met naam) kunt doen. De lessen worden verzorgd door hun eigen leerkracht.

De groepen 3 tm 8 gymmen 2 keer per week in de gymzaal van het hoofdgebouw of in de gymzaal van onze dependance. Alle kinderen zijn verplicht gymschoenen te dragen. Het mogen geen schoenen met zwarte zolen zijn en ook geen schoenen waarop zij ook buiten lopen. Gymnastiek op blote voeten is niet toegestaan. De kinderen gymmen in sportbroek en t–shirt of gympak (kinderen van groep 1-2 in hun onderkleding). Eén van de lessen wordt verzorgd door de vakleerkracht, de andere les door de eigen leerkracht of een andere collega. Beiden moeten bevoegd zijn om deze lessen te geven.

De leerlingen van groep 5 t/m 8 moeten verplicht douchen na elke gymles. Wilt u ze dus een handdoek meegeven? Laat de kinderen geen sieraden dragen op de dagen dat ze gymmen. Als kinderen geen gymkleding bij zich hebben, blijven zij in de klas, onder toezicht van de eigen of een andere leerkracht. Over de gymtijden van groep 3 t/m 8 wordt u aan het begin van het schooljaar geïnformeerd door de leerkracht.

Voor, tijdens en na de gymles gelden regels die ervoor zijn bedoeld de veiligheid van de kinderen te garanderen.

.