Stages

Bij ons op school wordt de gelegenheid geboden aan stagiairs van de PABO om ervaring op te doen in de praktijk. Wij werken samen met twee pedagogische academies; de IPABO uit Amsterdam en het Marnix College uit Utrecht. Binnen de Onderwijsgroep Amstelland is onze school door het Marnix College officieel benoemd tot opleidingsschool.

Op school worden stagiairs begeleid door de leerkracht(en) van de groep waar zij stage lopen. Vanuit ons bestuur komen er ook opleiders in school om de studenten te volgen en ondersteunen in hun ontwikkeling als aankomend leerkracht. De studenten geven lessen en komen in aanraking met alle activiteiten die naast het lesgeven van belang zijn in het onderwijs. De stages duren een half jaar en de student is dan één of twee dagen in de week op school aanwezig. De leerkracht van de groep waar de student stage loopt, blijft verantwoordelijk voor de groep.

Aan het einde van de opleiding moeten de studenten een afsluitende stage lopen waarin de intensiteit van het lesgeven en alle andere werkzaamheden met betrekking tot het leraarschap worden opgevoerd. Dit wordt een LIO-stage genoemd (Leerkracht in Opleiding). Ook LIO-stagiairs zijn  regelmatig werkzaam bij ons op school.

Regelmatig zijn er ook stagiairs op school actief die een beroepsoriënterende stage komen lopen. Het doel van deze stages is om ‘aan den lijve’ te ondervinden of zij leerkracht in het basisonderwijs willen worden. Deze stage duurt in de meeste gevallen één week.